28 Mart 2009 Cumartesi

Telekom! Sözüm Sana!


Aslında söz söylüycek bir çok kurum ve şahıs var bu aralar. En tazesi an itibarı ile Telekom olduğu için başlığa Telekom yazdım ve hatta yazının temeline Telekom'u oturtucam. Ne oldu niye sinirlendin derseniz, o da basit, hakkım olan hizmeti alamıyorum!

Efendim bu Telekom'u özelleştirdiler filan, arada o ne oldu hiç takip edemedim. Arap'ın biri geldi şirketin 1 yıllık kârına koca şirketi aldı gitti. Üstelik ödeyeceği parayı da taksitle ödüyor filan, cillop gibi okuttular koca Telekom'u. Özelleştirme süreci tamamlandı mı, tamamlanmadı mı kimsenin haberi yok anasını satayım. Tayyip, Unakıtan filan bir olmuşlar, aralarında top çevirir gibi koca Türkiye'yi çeviriyorlar amına koyim. Çıkıp bir hesap soran da yok. Medya filan el pençe divan maşallah. Hayır gerçi karşı durayım desen, adam cart diye çekiyor milyar dolarlık vergi borcunu, bir iflas, hop, kanal AKPli'lerin elinde. O ne lan? Şu an medyanın yarısından çoğu bu adamlarda. Doğan ve Ciner dışında AKP'ye doğrudan göbek bağı olmayan tek bir yayın kurluşu yok. Yuh! Sonra demokrasi, serbest piyasa filan. Hadi lan derler adama.

Ulan Telekom'la son yaşadığım olayı anlatayım diye başladım ama nerelere geldi mevzu. Bunları şimdilik bir kenara bırakıp geçelim Telekom'a yine niye sinir olduğuma. Efendim bunlar bir kaç zaman önce, baktılar millet dünyanın en zırto internetini kullandığının farkına vardı diye, minimum bağlantı hızını 1mbit yaptılar. Hayır biz o dönem çıkıp açık açık dedik, Türkiye'nin internet omurgası her kullanıcının 1mbitlik bağlantısını kaldırmaz, bunlar sadece göz boyamadır filan diye ama, abiler çekinmeyip herkesi 1mbite yükselttiler. İlk başlarda kimse tabii 1mbiti filan göremiyordu. Neyse, zamanla alternatif bağlantılar çıktı, bir kısım insanlar onlara geçti de omurganın üzerinde azalan yük sayesinde 1mbit görülebildi.

Ha ama ne oldu, gel zaman git zaman üye sayısı yine arttı ve yetersiz altyapı nihayetinde patladı. Aylardır 1mbiti gördüğüm yok. En son bugün müşteri hizmetlerini arayıp derdimi anlattım. Ben 1mbit için para ödüyorum ancak aldığım servisin alakası yok diye. Müşteri hizmetleri insanı tabi direkt suçu bana attı, kablolar yanlış bağlanmış olabilir bi kontrol edindi ilk önerisi. Haliyle tarafımdan hışımla karşılandı. Neyse, anladıki tecrübeli bir internet kullanıcısıyla karşı karşıya, direkt "arıza" kaydı alıp teknik servise aktardı.

Bu aktarımın ardından ben size olacakları anlatayım. Teknik servis muhtemelen bir iki gün sonra beni arıyacak, biz araştırmamızı yaptık, sistemimizde sorun görünmüyor, hatlarınız kontrol edilecek, gerekli birime haber verildi onlar gelir en kısa zamanda denecek. Yine bir iki gün sonra hatlar kontrol edilecek, kontrol eden birim bizim hatlarımızda sorun yok, sorun sizde deyip gidecek. Sonuçta 1mbit hizmet alıyorum diye para ödememe karşın, asla 1mbit göremeden yaşamıma devam edicem.

Sözün özü şudur ki, TTNET'ten internet hizmeti almayın! Smile ADSL, Superonline ADSL filan da almayın! Zira Türk Telekom şu an ADSL'de tekel. Diğer isimlerle satılan ADSL hizmetlerinin tamamı yine Türk Telekom'un ADSL hatları üzerinden size iletiliyor. Yani aradaki firmalar sadece pazarlamcı. Piyasada ADSL'e alternatif internet hizmetleri türemiş durumda. Biraz araştırıp bulmanızı tavsiye ediyorum. Ben burda isim verip reklam yapmak istemiyorum ama, şunu açıkça söyleyebilirim, Türk Telekom'dan hizmet satın almayın!

Of, daha neler neler yazılır TT ile ilgili. Benim ödediğim faturalar sayesinde lisansını aldığı müzisyenlerin mp3lerini yine bana satma çabası (ki benim asla dinlemeyeceğim müzikler olması da cabası), altyapı tekeli olması, hizmet kalitesi düşüklüğü filan. Fakat zaten yeterince sıkıcı bir yazı olduğu kanaatindeyim. Belki bir kaç rahat yazının ardından Türk Telekom'un bu tür götlüklerine yine döneriz efendim. Neyse, hükümet Telekom el ele, bizi evire çevire öptükleri daha nice günlere. Hadi öptüm Tayyip'im.

7 yorum:

  1. yok işte burda alternatifi yok. Tabi sen istanbuldasın kullan fiber destekli. darısı başımıza 2011e kadar bizim memlekete gelmeye niyetleri yokmuş.

    YanıtlaSil
  2. Yok ben de İstanbul'da yaşadığım için değil, Sabancı'da okuduğum için fiber internet kullanabiliyorum. Evde hala Telekom'un internetine talim. En azından yurtta kalıyorum da, sadece haftasonları çekiyorum TT Net çilesini.

    Ha gerçi paran yoksa bizim okulun interneti de çile ya, ona da bir başka yazıda değiniriz artık.

    YanıtlaSil
  3. bi de şöle bişey vardı http://fici.bira.gen.tr/kuva23fn2te1.jpg

    YanıtlaSil
  4. Aynen yazıya eklerim ben bu çalışmayı, teşekkürler efendim paylaşım için.

    YanıtlaSil
  5. reklam koksa da bi soylesen alternatif neler var, 2 gune internet baglaticam da

    YanıtlaSil
  6. @Sinan Kolat yanılmıyorsan quicknet olması lazım hem ucuz hem de hızlı bağlantı veriyor http://www.tellcom.com.tr/quiknet/index.html
    acele edersen bugün bi kampanyanın son günü ona yetişirsin.
    Selamon kusura bakma atladım olaya.

    YanıtlaSil
  7. Aman abi estağfrullah. Ayrıca evet benim aklımda olan alternatif de Quicknet'ti. Geçenlerde arayıp bi konuştum müşteri hizmetleriyle. Şu an sadece toplu konutlara hizmet veriyormuş ne yazıkki. Bakalım, beklemekteyiz hizmetin yaygınlaşmasını.

    YanıtlaSil

yor beni, yorumla beni