3 Mart 2009 Salı

Sarıyorum Mütemadiyen

Karar verdim, çok başarılı sarıyorum. Öyle böyle değil lan, ilgimi çekebilecek ne varsa sarabiliyorum kendisine. Şöyle bir düşündüm de, yıllarca tiyatroya sardım, gitara sarmışlığım da oldu, fotoğrafa da sardım, dağcılığa sarmışlığım da oldu benim, çoook çok küçükken karateye bile sarmıştım, frpye sarmışlığım mevcut, bir dönem öykü yazarlığına sarmıştım, aha son bir kaç aydır blog yazarlığına sarmış vaziyetteyim, bir ara mizah yazarlığına sarmıştım, bir dönem tenise, bir dönem basketbola sardım. Bu şekilde uzadıkça uzayabilir bu liste. Fakat özetle şunu diyorum işte, çok fena sarıyorum.

Bu durumdan hoşnutsuz muyum peki? Katiyen değilim. Kimileri beni maymun iştahlılıkla suçluyabilir, ben o birilerine kısaca sittir lan demek istiyorum. Yıllar içinde bir çok disiplinden keyif aldığımı fark edip, o aldığım keyfi maksimize etme çabası benimkisi sadece. Kaldıki yukarıda geçenlerden karate hariç -tamam kabul ediyorum, o bir hataydı, neyime lan benim karate filan- hepsiyle hali hazırda halen bir şekilde haşır neşirim. Tamam, belki hiçbirinde usta olamadım ama, en azından o saydıklarımın hepsi hakkında bir deneyemim oldu ve halen bu deneyimlerimin üstüne ekleme fırsatı buldukça ekliyorum. Yani hiçbirinden kopmuş değilim.

Bu durumun tek dezavantajı, yukarıda da belirttiğim gibi, hiçbirinde uzman olamamam şeklinde cereyan etti. Fakat düşününce, hiçbirinde uzman olmayı da dert etmediğimi görüp, iyi etmişim lan dedim kendime. Ya birini çok iyi yapacaktım, ya da şu an olduğu gibi, tad aldığım şeyleri ufak ufak, kendi kendime yetercesine icraaya devam edecektim. Zira ettim, huzurluyum.

Ha şimdi diyeceksinizki nerden çıktı bu konu, durduk yere niye böyle bir içini döktün. Dersiniz tabii, haklısınız. Ben de görsem birden böyle bıdı bıdı yok ona sardım yok bunu yaptım diyen adam, ben de derim. Şundan efendim, WarHammer yüzünden. Bundan bir iki ay önce, acaip gaza gelip İngiltere'den kendime 1 kutu WarHammer figürü getirttim. Bu figürler boyanmamış olarak geliyor, siz önce boyayıp, sonra savaştırıyorsunuz filan bunları, akıllı adamın yapacağı iş değil aslında. Neyse, ulan geçen akşam fark ettimki aradan aylar geçmiş ben daha sadece 5 figür boyamışım, aldım elime fırçayı yeniden başladım boyamaya dün akşam. Elimde yüze yakın figür var ama, bende de yılcak göz yok, eninde sonunda bitiricem onları boyamayı ve inicem savaş alanlarına. WarHammer dünyası tarihinin en tembel oyuncusu olsam da, bekle beni WarHammer diyorum efendim. Bu kadar zırvalamamı da buraya kadar okuduğunuz için sizlere teşekkür edip, ahanda burada bitiriyorum yazıyı, gidip bir iki figür daha boyuyayım.

7 yorum:

  1. yavrum senin bu dediklerin scanner'lık oluyo
    dur sana bi link yollayımde oku aaa beni anlatıo aq dicen
    biliyorum cunku bende aynen boyleyim :)

    http://www.getmotivation.com/articlelib/articles/barbara_sher_scanner.html

    al bakalım afiyetle oku sasır sevin :)

    YanıtlaSil
  2. You'll become a dilettante, a dabbler, a superficial person -- and you'll never have a decent career. Burdan sonrasını okumadım, zaten böyle düşünüyordum, böyleymiş. Tamam. Zaten makaleyi okumak için linki kopyalarken şafıldan Stairway To Heaven çıkması bir mesajdı bana. Du bakalım, yarın devamını da okuycam. Ayrıca teorem geliştirdim bak yeni.... Sarmak Türkçe'ye scannerdan girmiş. Scanner.... scanner... sikenırsikenir, sarmak. Oldu mu? Olmadı. Sikerler. (Makaleyi paylaştığın için çok teşekkürler)

    YanıtlaSil
  3. ahahahah yeni gordum bu yorumu :D
    rica ederim efenim ne demek :))

    YanıtlaSil
  4. merhaba oğlum, elbette ki bloglarını okuyor onlardan keyf alıyor , sana olan özlemimi de bu şekilde telafi etmeye çalışıyorum. Ama, sen de bu yaşlı huysuz ihtiyara biraz da olsa acı ki, okuyabilsın. Gözlerim çıkıyor. sayfa renk düzeninde değişiklik yaparsan daha iyi okuyacağım.
    sevgimle kal benim canım oğlu.

    YanıtlaSil
  5. merhaba oğlum.
    Bloglarını keyf ve zevk alarak izliyor , yorumluyor ve de okuyorum.Ama bu ihtiyar adamın da senden isteği sayfa düzeninde değişiklik yapman; biz ihtiyarlarıında yaşlı gözleri düşünülerek okunulur hale getirmendir.Sevgimle kal Seni çok seven Baban

    YanıtlaSil
  6. Selamlar,

    Tanışmıyoruz...ve her zaman bloglarını okuyan bir şahsiyet değilim ancak ortak bir noktamız varmış..Ben de kendimi saran birisi sanırdım meğer benim gibi bir başkası daha varmış. Ben warhammer figürleri ile 9 yaşımdayken yani bundan 20 sene önce tanıştım. O zamanlar İngilterede yaşıyorduk annemin doktorası dolayısı ile. İnan bana çoğu insana boş gelebilecek ancak işin içine girdiğin zaman mükemmel haz almaya başlayacağın bir sanattır. Sanattır diyorum çünkü bu miniminnacık figürleri gerçekçi görünecek bir şekilde boyayabilmek bir sanat bence. www.coolminiornot.com sitesine girin ve bakın bakalım nasıl "sarıyor"sunuz!!! :)))
    Keşke Türkiyede daha fazla kişinin merak noktası olsa da burada satışı olsa bolca..Ben de maalesef yurtdışından getirtiyorum ve dolayısı ile baya bir pahalıya geliyor. Umarım bu hobinizi hiç bırakmaz devam edersiniz. Bu arada ben oynamak için değil, biriktirmek için alıyorum.

    Kolay gelsin :)

    Çağatay

    YanıtlaSil
  7. Bence savaş sahasına da inmeyi denemelisin, boyamaktan daha keyifli gibi geliyor bana =) Ha tabi zevkler farklılaşabiliyor tabi. Bir yerden sonra boyarken kafayı yemeye başladım ben, o kötü oldu. Artık yurt odama gelen her kızın eline veriyorum fırçayı figürü, birer birer boyuyorlar benim için, yoksa bitecek gibi değil =)

    Bu arada maelstromgames.co.uk diye bir site var, kendisi WH ve diğer çeşitli figürleri Türkiye'ye getirmek için enfes bir yer. Sanırım benimkiler 3 haftada elime ulaşmıştı, işin en önemli kısmı, KARGO PARASI ÖDEMİYORSUN! Gerçi yıllarını bu işe vermiş bir insan olarak kesin biliyorsundur bu siteyi ama, ben yine de biraz göz önüne sereyim dedim. Efendim daha detaylı WH muhabbetleri ve blogumu düzenli okumanız dileği ile diyor ve kaçıyorum. Hoşçakalın =)

    YanıtlaSil

yor beni, yorumla beni