9 Mayıs 2009 Cumartesi

Twitter kafası


İçimde ne fırtınalar kopuyordu bulaşsam mı şu "twitter" sikine bulaşmasam mı diye.... sağ alt tarafa doğru bakacak olursanız göreceksinizki, bulaştım amına koyim. Daha fazla karşı koyamadım webin bu bir anda patlayan yıldızına.

Şimdi tabi haklı olarak "ulan bulaştın da bize mi bulaştın a sikik, twitteceksen git efendi gibi twitt, ne ütülüyosun kafamızı" diyosunuzdur bana oralardan. Fakat öyle deme sevgili okur. Uzun zamandır aklımda "twitter kafası" başlıklı bir yazı yazma fikri vardı. Bu blogu okuyanlara, yani sizlere sormak istiyordum, twittsem mi, twittmesem mi diye... sorana kadar twittmeye başladım.

Peki neden bunu size sormak istiyordum? Çünkü bir takım endişelerim ve motivasyonlarım vardı bu konuyla ilgili. Mukayese esnasında yardımınızı arzuluyordum. Temel korkum şuydu, "ulan ya ben bu twitter bokuna fazla sararsam da blogu boşlarsam?". Buna karşın temel motivasyonum ise şöyle birşeydi: "Bazen aklıma bir, bilemedin iki cümlelik şeyler geliyor. Ulan bundan blog yazısı çıkmaz diyip hiç buraya gömmüyorum. Bu gömemediklerimi gömmek için bir mecraya ihtiyacım var, twitter bana bu alanı yaratır düşüncesindeyim."

Sanırım motivasyonum, korkuma baskın çıktı. Ya da hadi daha gerçekçi olayım, sabahın 3 küsüründe yapçak birşey bulamayınca bünye twitter'a sardı. Bu arada bilmeyenler için bir de twitter'ın ne olduğunu bildirelim. Efendim bu olay "what are you doing right now?" sorusuna cevap arayan bir olay. Her post için 160 karakter sınırınız var. Böyle kısa ve öz yazıp gömüyorsunuz. Tabi ben şimdi böyle primitif anlatınca pek iştah açıcı gelmedi size, biliyorum. Fakat korkma ve tıkla sevgili okur, Wikipedia'nın o güzel deryasında, bir de twitter'a doğru kürek çek. İlginç ayrıntılar var.

Şimdi onu bunu bırakalım da, hayatımın en bütünlükten uzak ve devrik yazılarından birini ürettiğim şu anları şöyle birşeyle bitirelim. Bu yazıyı okuyan herkes, zahmet olmazsa, yazının yorumlar kısmına, eğer varsa twitter "username"lerini yazsın. Madem buralardan takip ediyoruz birbirimizi, bir de oralardan bakalım neler varmış eteğin altında. Olmayanlar da, eğer lütuf ederlerse, twitter hakkında neler düşünülüyorlar, bir çıtlatıversinler yazının yorum bölümüne. Böyle interaktif bir şekilde bitirelim, ben de artık gideyim. Saçma sapan bir yazı oldu zaten. Hadi öperim.

4 yorum:

  1. Twitle gitsin! lakin benim aklimda bu isi kolektif yapmak var (proje yakinda az bekle). yeni bir suc ve ceza bekliivek kadar safdil diilim ama bu yazilacak herseyin gitgide kisalmasi beni urpertio azcik, ucundan.

    YanıtlaSil
  2. merhaba oğlum
    bloğunun sağ köşesindeki yazmış olduğun ( birde burdan şakıyorum ) kısmının en alt kısmındaki '' Hah Sıçtık '' kısmına ben de tam olarak katılıyorum ki; kendi adıma ben tam sıçmış vaziyetteyim. Nedeni ben iyi bir Pc kullanıcısı değilim. Teknolojiyi bir kaç adım geriden takip ettiğim içinç ben bu Twitter midir Tivitimidir nedir kısmına katılmayacağım. Bildiğim yoldan azimle sıçmaya yada saçmalamaya devam edeceğim.
    sevgimle kal benim canım oğlum
    baban

    YanıtlaSil
  3. Maksimiov'a bende katılıyorum Twittle gitsin. Olmazsa benim deyimimle önüne gelene TIKLA gitsin
    not. maksimova sevgiler..
    baban

    YanıtlaSil
  4. twitter'ını bi de facebook statüsünle sinkronize ediyosun ki tadından yinmez. =)

    YanıtlaSil

yor beni, yorumla beni