8 Mayıs 2009 Cuma

Ortaya karışık


Ulan yazmıyorum yazmıyorum, sonra yazmadım diye kendime kızıyorum. Hayattaki düzensizliğimi bloga da taşıyorum. Hayır istiyorumki fişek gibi olsun buralar, her gün birşeyler girilsin, en azından haftada 2-3 yazı konsun filan ama, ulan arkadaş ben daha doğru dürüst okulumu okuyamazken, doğru dürüst blogu nasıl tutayım, ben de haklıyım tabi.

Şimdi başlıktan da anlaşılacağı üzere, bu yazımızın belli bir konusu yok. Ortaya karışık çekicez. Usta çek ortaya bir karışık ızgara. Yanına da rakı açtırırız, şöyle koyu kıvamlı, bol kaymaklı da bir yoğurt. Bol sulu bir çoban salatıya da çekip kızarmış ekmekleri bandık mı var ya, tadına doyum olmaz. Aha mallığa bak lan, kendi kendime ağzımın suyunu akıttım. Babadan uzak olmanın bir dezavantajı da işte, mangal muhabbeti çok dönmüyo. Baba geliyim oralara da bir mangala çıkalım be.

O değil de, 1 Mayıs'ta gerçekten 1 Mayıs alanındaydık, Taksim'deydik lan. 2007 ve 2008 mücadelelerinin ardından bu sene 1 Mayıs'ın tatil günü olması kazanımımız olmuştu. Elbette bununla da yetinmedik, yine binlerce insan yek vücud olup, bizim olup da bizden alınmaya çalışılan Taksim Meydanı'nı geri kazandık. Çok mutluyum lan okur. 32 yıl sonra Taksim'deki ilk kitlesel 1 Mayıs eyleminin katılımcıları arasındaydım. Bariz toruna torbaya anlatırım ben bunu.

Taksim demişken, bir zahmet şu linke de bir bakarsanız, yukarıdaki enfes fotoğrafın detayını öğrenebilirsiniz. "Yaratıcı Devrim Atölyesi" adlı grubun oldukça başarılı bir Taksim uygulaması kendisi. Detaylar verdiğim linkte, ben daha fazla uzatmayayım. Zira burdan bir başka oldukça başarılı çalışmaya geçicez... Ne mi o çalışma, ahanda şu:

biber from mas kara on Vimeo.


Efendim yukarıda gördüğünüz video, Roll Bando adlı grubun "Biber Dolması" şarkısının videosu olmakta. Grubun gerçekten başarılı parçaları mevcut. Hazır 1 Mayıs filan demişken, işin içine bir de bu şekilde çaktırmadan -oha nereye çaktırmadan, bariz göze soka soka- grup tanıtımı yapayım dedim. Grubu ben de çok yeni tanıyorum. Yukarıdaki video Facebook'ta dönüyordu, çok beğendim, üşenmedim araştırdım. Haliyle herşeyi bulan Google bunu da bulmakta pek zorlanmadı. Ahanda size grupla ilgili daha detaylı bilgi alabileceğiniz link.

Eh bu seferlik de bu kadar efendim. Aklımda bir iki konu daha var. Onları bu yazı da kullanmayıp haftanın ilerleyen günlerine yaymak istiyorum. Böylelikle hem daha rahat okunan, daha kısa yazılar yazmış olurum, hem de yazma aralıklarım çok uzamaz. Maksimov da tavsiye etmişti bunu, hatta şey demişti; "kısa ve sık yazsan, mermi tadında olsa" demişti. Güzel şeyler diyen bir insan zaten kendisi. Neyse, yeter bu kadar. Öpüyorum efendim hepinizi.

p.s.: Ulan o değilde, şu son 1 Mayıs'ta anıtın o güzel halinin, hani çeşitli gruplara mensup yoldaşların bayraklarıyla anıta çıktığı o muhteşem halinin bir türlü fotoğrafını bulamıyorum ya, benim de içimi o yakıyor be sevgili okur. Bulursan o fotoğrafı ve benimle paylaşırsan tadından yenmezsin biliyorsun di mi? Bilmiyorsan da bil derim ve giderim. Hadi hoşçakalın.

7 yorum:

  1. abi kusura bakma ama şarkı çok kötü bence =)

    YanıtlaSil
  2. Hadi be? Nesini beğenmedin ki lan? Dinlerken bir de şunu düşün: 1 Mayıs 2009'un ardından valinin yaptığı basın toplantısında suç aletleri arasında yarım limon vardı olum. Sözler filan güzel bence, ben bi de seviyorum doğaçlama müziği. Bu da doğaçlama çıkmış bişey. Hımm, bak yeni yazı konusu buldum, sokak müziği ve doğaçlama müzik. Güzel güzel.

    YanıtlaSil
  3. kulaklarım çınlıodu nedeni çıktı ortaya. :)
    Babayla yapılan mangal rakının da tadı başka oluyor be! Burnumda tütüyor valla.Okumayacağını bilsem de burdan selam ederim babama.
    biber dolması için teşekkürler güzelmiş gerçekten.

    eline sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Oh oh sevindim efendim beyenmenize. Sitelerine de bir göz atın derim. Güzel şarkılar var. Yalnız bu mangal olayını açtığım kötü mü oldu ne, hasretleri harladık resmen :P

    YanıtlaSil
  5. sarki guzel, kliple beraber gaza da getirio ama vokalin kendini ciddi gelistirmesi sart. o taksim aniti da yillar soora biseye benzedi etrafinda insan ve bayraklarla. zaten benim 7 yasinda kuzen olayi ozetlemisti ilk kez kez aniti gorduunde: "bu ne lan, herkes ufak ufak puhuhahah" seklinde.

    YanıtlaSil
  6. Elbette hasretleri HARLADIK be oğlum. Hayatımda ki tek KEŞKESİ benden uzakta olman. İYİ ki ise hep yanıma geleceğini düşünmek.Sonuç olarak al yanına Büyük rakı adlı arkadaşını, al yanına maksimov adlı arkadaşını. ne bileyim burada ismini sayamadığım tanımadığım tüm arkadaşlarını atlayın Gelin Ankaraya size Sami ağabeyinin çiftliğinde Kuzu çevirmesi eşliğinde rakılar sunayım.Hasretle öpüyorum sizler
    not bu yazım gözlerim dolu, dolu burnumun direği sızlar bir şekildeki duygu haliyle yazılmıştır.

    YanıtlaSil
  7. Hani derlerya ? Hasretinden prangalar eskittim....Benim neler eskittiğimi bil bilebilsen.?
    sevgiyle kal oğlum..

    YanıtlaSil

yor beni, yorumla beni