2 Nisan 2009 Perşembe

Not almanın önemi

Başlığı görüp korkma çocuğum hemen. Derslerine düzenli gir, hocanı iyi dinle, sık sık not al tavsiyeleri vereceğim bir yazı değil kendisi. Manyak mıyım lan ben blogda saçma sapan ders tavsiyesi vereyim. Arada derslere bulaşıyorum ama yarattığı garip kafaları sana aktarabilmek adına bulaşıyorum ey okuyucu. Yoksa kimseye blog ortamında ders muhabbeti yapıp canını sıkasım yok. Hem nedir yani, askerlik anısı gibi değil mi biraz da üniversite anıları, kimi zaman pek sıkıcı olabiliyor filan. Konudan da usul usul kopuyoruz gibi sanki hani. Ne diyecektik yine nerelere geldik. Pıff, reflüm çok geriyor bu aralar beni. Sanırım kendisine bu kadar ters gidip tetikleyecek herşeyi yapmaktan vazgeçmem lazım.

Of, uzamasın. Giriyorum konuya. Efendim ben bu yazar/çizer takımının neden not defteri olduğunu anlamış bulunuyorum. Ulan mal şu yaşa geldin yeni mi anladın diyecek olursanız, hayır efendim, yeni anlamıyorum fakat anlamaktan ziyade pratikte de görüyorum diyebilirim. Ya da hiçbirşey demem, bırakarım beni mal sansınlar. Ne uğraşıcam anasını satıyim, tohumunuza para mı verdim lan? Germeyin beni, o işi reflü yeterince yapıyo. Neyse, diyeceğim şudurki, gün içinde aklıma bir sürü yazı fikri geliyor. Sonra diyorumki günden güne yazıya çevirir eklerim bu fikirlerimi ben bloga. Fakat işte ne olduysa artık yaşlandık mı ettik mi bilmiyorum, bu fikirleri aklımda tutamıyorum. Ertesi gün olup blogun başına oturunca ne yazacağımı unutmuş bir halde kalıyorum. İşte bu sebeptendirki bir not defteri tadında birşeyler tutmaya karar verdim.

Aklıma bir şeyler geldikçe, ilginç bir şeylerle karşılaştıkça çat çıkartıcam not defterini, tak alıcam notu. Şöyle küçük bir cep ajandası tadında birşey olsa yeter. Bu sayede hem daha dolu dolu yazabilirim, hem de lan ben dün ne düşünüyordum ne yazcaktım bu bloga, gerginliğinden kurtulabilirim. Evet efendim, hayatımda aldığım yeni bir kararı daha sizlerle paylaşmaktan aldığım huzurla ayrılıyorum bu yazımızdan da. İlerleyen günlerde hep birlikte görelim bakalım bu not alma işi nasıl etkileyecek blog yazılarını.

5 yorum:

  1. aslında en güzeli hemen yazmak bazı yazıları yazmanın tadı kaçıyor o an yazmayınca.

    YanıtlaSil
  2. Büyük Rakı'ya katılmakla beraber eklemek istiyorum, ben sürekli yanında not derfteri taşıyan bir insanım ama aklıma bişey gelince çıkarıp not almaya üşeniyorum... di mi ne saçma.

    YanıtlaSil
  3. 2 tane not defteri tasirim, biri self-sozluk, fihrist seklinden
    post-it eksik etmem bilgisayar yanindan
    ibrahim muteferrikanin torunuyum ben
    kalemle adam oldurulebilecegine de inarim hem

    YanıtlaSil
  4. Evet oğlum ben de arkadaşlarının önerilerine katılıyorum.Not almak bazen insana zor gelse de,sizin gibi teknoloji canavarı genç beyinler şöyle gazetecilerin kullandığı küçük bir kayıt cihazını( biz dinazorlar buna TEYP diyoruz ) yanınızda bulundurmanızda yarar var sanıyorum.
    NOT : baba bir lafla bitireceğim '' Hiçbirşey hatırda kalmaz, SATIRda kalır '' sevgiyle kalın
    baban

    YanıtlaSil
  5. Biz teknoloji sefiliyiz Sarp'in Babasi Amca. Keske akraniniz olsaydik.
    Hail Satan 666

    YanıtlaSil

yor beni, yorumla beni