22 Temmuz 2009 Çarşamba

He's Barack Obama!

Vakti zamanında Obama ile ilgili bir yazı yazmıştım bu bloga. O yazıda kendisiyle ilgili düşüncelerimi yeterince açık ifade edebildiğime dair bir düşünce var içimde. O yazımın başlığı "Obama Is My Rock Star"dı. Bu yazının başlığını ise "Obama Is My Super Hero" koymak niyetindeydim ancak paylaşacağım animasyonun orjinal ismini başlık olarak seçmenin daha doğru olacağına karar verdim.

Evet, Obama üzerine bir analiz filan yapmaktansa, Obama ile ilgili bir animasyon paylaşmak için giriştim bu yazıya. Amerika'da öğrenim gören ve blogosfere ısınmamda önemli katkıları olan Maksimov ABD için şöyle bir kelam etmişti vakti zamanında, "dünyanın en cartoonish" ülkesi. Birde az aşağıda görebileceğiniz animasyonu bana gösteren arkadaşın da şöyle bir yorumu olmuştu, "ABD'nin dünyanın en mastürbatör ülkesi olduğunun açık kanıtıdır bu animasyon".

Bu iki yorumu arka arkaya beyninizde bir evirip çevirdiğinizde, üzerine de birazdan göreceğiniz o animasyonu izlediğinizde, inanının gözlerde bir parıldama oluşuyor. ABD bu kadar mı güzel özetlenirmiş lan diye bir algı patlaması yaşanıyor. Obama gerçekten oldukça etkileyici bir isim ve bunu da dünyanın gözünü boyamak için harika bir biçimde kullanıyor. Tabii biz ABD'nin ne olduğunu ve o olduğu şeyden asla vazgeçmeyeceğini unutmayarak, bütün bu karanlık parodiye bir dur demeye uğraşıyoruz. Siz de uğraşın, inanın hayat sizin için daha güzel olacak. Buyrun efendim, lafı fazla uzatmadan animasyonumuza geçelim;

3 yorum:

  1. ben vidyonun ikinci kısmına takıldım.. şu cibceb reklamı yapılan bölümüne.. imho bu bölüm abdyi daha bi iyi anlatıyo.. abartılı reklam yani.. hakkını vermek lazım.. dünyayı olmadıkları bişeye inandırmışlar.. yıllardır bunun ekmeğini yiyolar.. bu konuda evvelce daha başarılıydırlar.. yahut maymun gözünü aralamaya başlıyo.. gibi..

    obama mevzusunda da öle.. kötü buştan sonra.. sıkıntılı bi dönemde.. her yönüyle farklı bi başkan portresi.. en antiamerikancı kişilikte bile bi acaba sorusu uyandırdı.. amerikayla birlikte dünyayı kurtaran kahraman imajı da holivuddan tanıdık olunca her şey çok daha kolay oldu.. burda kastım obamanın türkiye ve mısır ziyaretlerine gelen olumlu tepkiler.. çok geçmedi reklamın foyası ortaya çıktı çıkıyor çıkacak.. nazarı itibarımda mevzu bildiğimiz "boyadım oni" fıkrasından farksız.. ve farksızlığın farkına varanların sayısı artıyor..

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. videoyu izleyemiyorum...izledikten sonra gerekli demecleri vericiim. bi de elano'nun heyecani altindayim hala!

    YanıtlaSil

yor beni, yorumla beni